søndag 28. mai 2017

Batch #80 brygget - All That Jazz versjon 2 (Belgisk blonde)

Dagene bare flyr. Skulle gjerne hatt tid til mer brygging, så man får bare passe på når mulighetene byr seg.

Siden det er greit å ha noe lyst og lett nå i varmen, så hadde jeg kjøpt et kit i fra Bryggselv til en belgisk blonde som skal bli fin å ha fremover. Det virker som Bryggselv ha sluttet med dette kit'et, men uansett så har ikke gjort noen endringer i selve oppskriften. Derimot så har jeg kjørt kraftig på med vann justeringer for få noe i retning av Brasserie De La Senne sin Jambe De Bois. Dette er et lite men veldig trivelig bryggeri, mid i hjertet av Brussels. Er man i byen så anbefaler jeg på det sterkeste en omvisning og smaks runde i bryggeriet!


Det var noe litt merkelig med oppskriften på denne. Noen beregninger hos Bryggselv må ha vært feil, for når jeg la inn dette i Brewsmith, så fikk jeg en helt annen OG enn det Bryggselv har estimert, og jeg har en lavere effektivitet enn det de går ut i fra (72 mot 75%). Jeg var derfor forberedt på å måtte vanne ut vørteren på slutten av koketiden.


Jeg sliter litt med lufting av pumpen etter at jeg fikk gjæringsskap under kjelene og resirkuleings pumpen står på høyde med kranen ut av meskekjelen. Det blir mange start og stopp av pumpen samt klemming på slangene for å få ut all luft i pumpehuset. Jeg blir nok å montere et t-ledd med en kran og slange slik at jeg lettere kan få ut luften, en såkalt bleeder valve. Blichmann har jo nettopp kommet med en smart løsning for dette innebygget på den nye Riptide pumpen.

Legg merke til "Cornelius luftekranen"

Mesking gikk greit. PH havnet på 5,23 som var helt spot on. Er fornøyd med å begynne å få kontroll på dette. Kok var ikke så veldig spennende det heller. Etter at jeg hadde i hvitt kandisukker (270 gram i stedet for 300....hadde ikke mer), så ble SG så høy at jeg måtte spe ut med 3 liter vann. Selv med dett så ble OG 1.070 i stedet for 1.064 som Bryggselv hadde estimert. Jaja.
Overføring til kok. Fiin farge.

Skylling pågår. Fin lag med vann på toppen av malten

Vørteren skal nå kjøles ned til 16 grader hvor det skal pitches og økes med 1 grad pr. dag til den når 20 grader hvor den skal få gjære ut. Gjæren er Lallemand sin Abbaye tørrgjær. Ikke min prefererte, men det var den som fulgte med kit'et (jeg ville nok heller hatt White Labs sin WLP500 eller WLP530).


75% av 3500w gir fin rullende kokLitt vel høy OG

..og så til det kjedeligste...rengjøringen..


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar