lørdag 7. februar 2015

Batch #33 v.3 av min The Missus Hoppy Summer satt, og tapping av Batch #32 Imperial Amber

Hektiske dager, men det lar seg alikevel gjøre med et brygg innomellom alt som skjer.
Denne gangen var det er ny variant av "min egen" IPA. Den er basert på N.Ø sin IPA, men humlemengdene er alt annet enn lik orginalen. Min er mindre bitter og mer forfriskende etter både min egen mening og ganske mange andre som har testet den.

Denne gangen har jeg økt tørrhumlen med omtrent 30% for å se hvordan dette påvirker sluttresultatet. Det kan godt være at det er i meste laget, og at den berømmelige gress-smaken kan bli betydelig, men skal man finne sin egen perfekte IPA, så må det testes ut.

Alt klart til bryggedag

Har også byttet i fra WLP007 til 001 for å se om jeg kan få en bedre utgjæring og en litt "renere" smak. Jeg har brukt WLP007 mye det siste året, og nå synes jeg nesten jeg kan kjenne igjen smaken av den i de ølene jeg har brukt den ,så da er det greit å teste ut en annen, eller hva?

Skyllevannet holdt 78 grader fint
Var litt overasket over gjærstarteren med WLP001. Vanligvis så lar jeg den stå 24 timer på magnetrøreren og så 24 timer i kjøleskap for å dekantere før pitching. Startet som vanlig 48 timer i forveien med starteren, men når bryggingen startet så virket ikke WLP001 helt ferdig engang. Det var MYE aktivitet i denne starteren.
Rimelig full kjele

Ellers så gikk bryggedagen helt på skinner for en gangs skyld. Ikke noen lekkasjer i de nye kranene, ingen tabber eller forglemmelser. Hadde estimert OG på 1.074 og havnet på 1.073. Rimelig deilig når man begynner å få såpass kontroll på utstyret.


Funker utrolig bra. Kommer fint ned til under 15 grader.


Tappingen av min klone av ABC Henrik Imperial Amber gikk også veldig greit. Var skuffet over at FG stoppet opp på 1.022, men det får gå. Brukte WLP051 på denne (WLP001 var utsolgt), og det er første gang jeg bruker denne, så det får gå. Blir jo litt restsødme av dette, men 051 skal også ha endel sødme i seg så jeg får håpe at det ikke blir for mye av det gode. 7,2% er ikke veldig Imperial akkurat, men brygget luktet utrolig godt av friske og søte frukter.

Den er mørkere enn en IPA, men alikevel ikke mørkt og maltdrevet som en bokk eller stout. Ser for meg at denne kan være glimrende på en regnværsdag om sommeren.

2 uker litt kaldt på fat og så tenker jeg denne er klar.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar