mandag 16. desember 2013

Batch #5 satt til gjæring...

Denne har jeg måtte vente litt på. Skal ha 3 uker med gjæring i 10-12 grader og så
6 ukers lagring i 0-4 grader. Vel, da må man ha et ekstra kjøleskap som minimum...
og de har jeg fått av en snill eldre herremann i Askim. Gammelt og ikke spesielt pent
kjøleskap, men fant en fin plass i garasjen for det, så nå blir det pilsner til våren også.

Kjøpt hos Bryggselv.no:





 Jadda, jadda, jeg vet at det ikke blir ferdig til jul, men det blir godt en gang ute i ferbruar dette.
Plager ikke meg, hehe.

Spennende maltblanding her:
-Bestmalz münchenermalt
-Bestmalz Pilsnermalt
-Caramalt
-Crystalmalt
-Carafa Spesial III


Så under meskingen at dette blir et ganske mørkt øl. 

Mye mørk malt....NAM!



Merkelig lite humle også...blir nok mye maltsmak her..

 
Hvitt skum på toppen av det brune...hmm...lukter vidunderlig uansett


Dette blir mørkt ja. Hærlig!