mandag 17. mars 2014

Batch #10 tappet - 7 Fjell Vinter



Fikk ikke tatt noen bilder av denne tappingen, men det var heller ikke
noe spesielt ved tappingen. 21 stk 0,5 liters flasker og en 9 liters keg.

Det luktet helt fantastisk av den da. Tror dette blir bra. Surret litt med
beregningen av CO2 til flaskene. Liker bare kegs mer og mer. Lettere
renhold, mulighet for å justere CO2 underveis, klarere øl (nja, innimellom)
...og jeg synes det smaker bedre i fra fat også.

Etter litt grubling tror jeg at jeg fant ut hvorfor OG var for høy på dette brygget.
Mener å huske at Gahr alltid beregner OG ut i fra 22,5 liter vørter og med
Brewsteren så havner jeg som regel rundt 20-21 liter. Burde nok egentlig kokt
(og nedkjølt) opp litt ekstra vann og fyllt opp til 22,5 liter etter kok. Jaja, man
lærer noe ved hvert brygg.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar