lørdag 15. august 2015

Åpen dag hos EGO Brygghus, samt lansering av EGO norsk-amerikaner

Siden Østfoldmesterskapet i hjemmebrygging, hvor Anders Refsahl vant men sin norsk-amerikaner  Blond Ale med den norske gjærstammen WLP6788 som kommer i fra Muri gård i Stryn, så hadde nok EGO Brygghus planer om denne åpne brygghus dagen hvor vinnerølet skulle presenteres.

Utdrag av bordet i bryggerhallen. Tøft!
Lærte mye om utstyret. Veldig fascinerende og interessant.
Selv om jeg ikke kjenner Anders veldig godt (enda), så syntes jeg det var spennende å kunne ta et avbrekk i ferien for å støtte oppunder initiativet til EGO og samtidig møte Anders igjen og andre kjente i fra bryggermiljøet. På toppen av dette igjen så må jeg bare få sagt at gjengen hos EGO er fantastisk hyggelige og tok seg god tid til å prate med alle som møtte opp, og jeg fikk en skikkelig omvisning og ble forklart i stor detalj om hvordan alt fungerte. Ingen spørsmål var for dumme. Jeg må si jeg fikk skikkelig respekt for gjengen der som også stilte spørsmål tilbake om hvordan jeg håndterte forskjellige områder i min brygging. Her var det ingen ovenifra og ned holdning i det hele tatt.

Hedersgjesten, Anders Refsahl, flankert av bryggere i fra EGO.
Anders var selvsagt også på plass, som kunne bekrefte at EGO sin versjon var veldig lik originalen, selv om alkoholstyrke nå er litt lavere (4,7% mot originalen som var på rundt 7%), og humleprofilen også er litt annerledes. Jeg skal ta en side om side test litt senere i uka, så jeg får bare stole på deres betraktninger så lenge.

Gamle Mikeller og Lervig tønner som skal brukes senere
Bryggerporno..
...og litt til. Dette er platekjøleren med gjær og oksygentilførsel.


Jeg fikk kjøpt med både endel flasker, noen EGO glass og en deilig hettegenser. Alt i alt så var dette veldig trivelig og jeg håper at EGO kan gjenta dette ved en senere anledning...jeg dukker gjerne opp igjen jeg!


Dagens fangst hos EGO! Det gledes..