onsdag 20. april 2016

Tapping av batch #59 - Skumring. Overaskende tall...

Flere batcher som er klare omtrent samtidig nå, så det blir mye tapping og lite brygging om dagen.

Denne gangen så er det min Munic Dunkel med Slavyanka humle i fra Ukraina som er ferdig etter 4 uker med gjæring. Til forskjell i fra juleølene mine som jeg også kjører på WLP833 og som jeg starter gjæringen på 9 grader og øker gradvis opp til 12 grader, så kjørte jeg denne på 10 grader jevnt i 4 uker.
Nydelig farge...
..og lukt..

Det er her det må ha skjedd noe som jeg ikke har funnet løsningen på enda, for jeg hadde estimert en FG på 1.011, altså ikke så mye rest sødme men skulle bli krisp og fin, så havnet jeg i stedet på 1.025. Dette er egentlig alt for mye rest sødme og ikke helt den typen som jeg hadde planlagt. At det blir 4,2% alkohol i stedet for 5,6% bekymrer meg ikke noe. Kan bli fin på sene sommerkvelder den.
Jeg må nok gå igjennom bryggeloggene en gang til for å se om jeg kan ha gjort noe spesielt, men dette skjønner jeg ikke for øyeblikket....merkelig..

Merkelig...merkelig..
Uansett så luktet den helt fantastisk. Luktet som en litt lettere versjon av Yubelbocken min, men med mindre karamell aroma og mer edelhumle. Smakte litt på den og den hadde litt tynn munnfølelse enda men virket ikke spesielt søt. Mulig jeg må sjekke at hydrometeret viser riktig for å være helt sikker. Ølet skal i hvertfall få stå kaldt i en måned og godgjøre seg, så får jeg heller ta en status da.
Dagens fangst

Tappet på fat og litt flasker til å gi bort.

Men utgjæringen forundrer meg veldig fremdeles..merkelig, merkelig..

-----------------------------
***Oppdatering***

Jeg satt bare å regnet litt på utgjæringen og det viser seg at den var nede i 55%  mens WLP833 skal normalt sett ligge på 70-78%. Her er det liten tvil om at gjæren ikke har gjort det den skulle. Selv om det var gjenbruk av gjær, så burde det ha vært mer enn nok med 2 liters starter for en OG på 1.055 og godt med ren oksygen før pitching av gjæren (kjører alltid 90 sekunder på undergjæret).

Tror rett og slett jeg må avskrive denne gjæren for videre gjenbruk og heller satse å brygge denne oppskriften på nytt igjen litt senere.
-----------------------------


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar