lørdag 18. april 2015

Skal på oppskriftskurs hos Smakselv

Jeg har vært klar over at Smakselv skal kjøre dette kurset en stund, men endelig har jeg fått tid til å melde meg på. Jeg er litt spent på hvordan de skal rekke å gå dyptgående som de står på siden, i løpet av bare 3 timer, men dette gleder jeg meg til uansett. Jeg sakal i hvertfall gå nå førstkommende tirsdag (21/4), men kurset går flere ganger utover nå.

Jeg kommer tilbake med, forhåpenligvis, masse info om hvordan dette var. Det er definitivt et tema som er veldig aktuelt for meg og hobbyen fremover.

Smakselv.no
Smakselv.no Oppskriftkurs


Bli en mester på øloppskrifter!

Smakselv har gleden av å presentere et grundig og dyptgående kurs i oppskriftsformulering for hjemmebryggere. Med oss på laget har vi brygger og destillatør Ingrid Elisabeth Skistad som kursholder, og vi lover masse kunnskap servert med nerdete og tørr humor!

Ingrid er en sann ølnerd. Hun er utdannet sivilingeniør i Kjemi- og Bioteknologi ved NTNU og holder i tillegg en mastergrad i bryggeri og destillering fra Heriot-Watt University i Edinburgh. Kunnskap om og innsikt i hvordan man skal bygge smak har hun fått med seg fra tiden som brygger på Nøgne Ø og sitt daglige virke i Arcus som produktutvikler på norsk, fatmodnet brennevin. Som godkjent øldommer i Norbrygg deltar hun i NM-dømmingen, i tillegg til å holde foredrag og skrive fagkåserier om de naturvitenskapelige sidene av ølbrygging og delta i ølpaneler i ulike medier. Hun har et smittende engasjement og en god evne til å formidle selv tungt faglig stoff på en forståelig måte.

Kursets varighet er ca. 3 timer, og det serveres kaffe og bakverk underveis i kurset for å holde moral og motivasjon på topp! Vårt ressurshefte om oppskriftformulering utdeles til alle kursdeltakere.
  


Pris: 490,- ink servering

Kurset holdes regelmessig hos Smakselv i Oslo.
Alle kurs kan bestilles som gave
kort.

Besøk oss på facebook.com/smakselv for å se bilder fra våre kurs.
Dette lærer du om på kurset

  • Hvordan skape smaken du ønsker: Tips, triks og harde fakta
  • Bryggeprosessens biokjemiske trinn: Hva som skjer når man leker med ulike faktorer (mesketemperatur, gjæringstemperatur etc)
  • Hvordan bygge munnfølelse, skum, farge og smak
  • Alt om ingredienser: Vann, malt, humle, gjær og "utradisjonelle ingredienser" som for eksempel krydder, frukt etc.