tirsdag 13. januar 2015

Batch 30 og 31 (split batch) tappet - Granskudd lager

Mer som et eksperiment enn et seriøst brygg.
Det å lage øl med granskudd (sirup), er vel egentlig ikke noe nytt eller veldig spesielt...men når man deler batchen i 2 og velger US-05 som referanse i den ene og kveik gjær i fra Voss i den andre, så blir det plutselig litt mer interessant.

Begge gjæret bra ut. 1.011 for US-05 og 1.012 for kveiken.


Kveik til venstre og US-05 til høyre


Kveiken ble en svak nyanse mørkere, men det merkeligste var de forskjellige smakene.
Kveiken hadde litt smak av cider, mens US-05'en smakte litt som fersken ! Begge karene stod side om side under gjæringen og holdt en temperatur mellom 18 og 21 grader.


Det ble i hvertfall 24 stk flasker med kveik og 21 flasker med US-05, så det skal bli spennende og teste begge varianter om en 2-3 uker.

Fikk brukt bordkorkeren litt mer til flasker som skal gis bort, og jeg synes fremdeles den fungerer veldig greit.