onsdag 26. november 2014

Tapping av batch #27 - The Missus Special Xmas

Brygget på min standard NØ Porter variant, MEN....dette skal bli en Oaked Vanilla Burbon Porter, så da må det selvffølgelig tilsettes...ja, riktig: eikechips, vaniljestenger og Jack Daniels.

I min varian så har jeg valgt å fordele 1,5dl Jack i 2 skåler, og ta vaniljestengene i den ene og eikechipsene i den andre. Jeg skrapte vaniljestengene for å tømme de for frø (skal visst bli mindre bittert på denne måten), og delte de i passe lengder (2-3cm). Både chips og vanilje fikk ligge 48 timer før de ble flyttet over i en meskepose og Jack'en ble tømt i fatet. Meskeposen skal ligge i bunnen av cornelius fatet i en måned til ølet er klart.

Ellers så må jeg se litt nærmere på hvorfor denne ikke gjærer ut mer. Stoppet opp på 1.022, mens den skulle ned mot 1.015. Det eneste jeg vet om foreløpig er at jeg kansje burde begynne med ren oksygen i starteren også, selv om Gahr i sin artikkel hos Norbrygg skriver at det ikke skal være nødvendig hvis man har magnetrører. Har eller god kontroll på mengde gjær, gjærstarter, oksygen i vørter og temperatur nå.

Ølen var veldig klar og fint under tapping, og smaken var helt upåklagelig. Denne skal bli utrolig spennende å smake på om en måneds tid!

Det lille ekstra...

Akkurat hatt i 1,5dl Jack Daniels

Etter 48 timer så har eikechipsen blitt helt svart. Dufter hærlig!

Meskeposen med chips og vanilje + burbon ligger i bunnen under tapping.

Dagens "fangst". Flaskene er bare ren porter til referanse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar