skjønner nå at jeg må lese meg litt mer opp om hvilke mesketemperaturer
man bruker når, hvor lenge og hvorfor.
Grainbill |
Jeg tror gjærstarteren ble veldig bra denne gangen. Det var i hvertfall laaangt
bedre med en 5cm magnet i stedet for den på 2,5cm. Fin vortex hele tiden..nice!
Den på 2,5cm slet stadig mer når anntallet gjærceller økte...det skjedde ikke med
5cm nei!
48timer på stirplate og 24t i kjøleskap, dekanterte ut, så var det en topptrimmet #1728
klar til bruk. Skal forresten se om jeg kan klare å gjenbruke denne gjæren/slurryen.
Har hørt veldig mye positivt om #1728. Noe nytt å lære seg det også :-)
Mye skum |
Resirkulasjonspumpen slet endel med luft denne gangen. Ikke helt sikker på om jeg
nærmer meg maks maltmengde i Brewsteren eller om meskekaret ble litt for tett
(FOR finmalt korn?). Var mye skum etter mesking..pussig.
Resten av bryggingen gikk rimelig rett frem. Første test med akvariepumpe og brusestein
for å få mer oksygen i vørteren. Vet at dette ikke er noen veldig effektiv metode men det
skal bli intressant og se om dette har noen effekt. Det bobla i hvertfall i heftig gjærlåsen
en time etter at jeg satt på lokket til gjærbøtta.
Med akvariepumpe og brusestein. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar