Denne gangen falt valget på å prøve og lage en cider til fruen.
Skulle gjerne ha laget det helt i fra bunnen av med egne epler, men
det drøyer nok en 4-5 år til epletreet vårt er stort nok til å tenke på noe sånt.
Uansett, Bryggeland har fått inn noen nye Cider ekstrakt sett i fra Mangrove Jacks,
så valget falt på Apple Cider (linken er til Spiced Apple Cider..virker som de er tomme
for vanlig Apple Cider).
249,- for settet pluss at jeg kjøpte 1kg Dextrose (49,-) slik at man får opp ABV til 5,2%.
Instruksjonene er enkle, bare pass på å vær forsiktig når man åpner posen på toppen.
Gjær og smakstilsetninger ligger inne i den store posen og når man klipper på toppen
så klipper man også opp posen med ekstrakt. Pass også på at man får ut alle de 3 små posene
som ligger inni. På bildet over så er de bare 2 små poser, men jeg merket heldigvis at det var
1 jeg ikke hadde fått ut før jeg kastet posen.
Ekstrakt og 3 liter kokende vann |
Rehydrering av gjær |
Topp opp med kaldt vann så det blir 23 liter tilsammen |
Skal gjæres på 20-25 grader og det var litt utfordrene med tanke på sommeren 2014.
Måtte finne et mørkt kott som holdt rundt 25 grader.
Uansett, etter 8 dager så holdt "vørteren" 1.004, så da var det bare å tappe over på
45 stk 0,5 liters flasker med sukkerlake, og la det godtgjøre seg i 2-3 uker.
Blir spennende å se hva fruen synes
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar