Litt sliten etter bursdagsfeiring, men brygging skulle det bli!
En Imperial Stout som er basert på Nøgne Ø sin oppskrift, men det må endel tilpassning mot eget
utstyr for å få til denne. 1,7kg Malt ekstrakt må til, for det blir fremdeles 6,7kg med malt og havregryn som skal i gryta, og det blir mer enn trangt nok.
Gikk for standard 17,5 liter vann til mesk. Burde nok vært økt et par liter egentlig, for mesken ble litt vel tykk. Ellers så gikk alt etter planen denne gangen. Deilig etter 2 brygg på rad med bryggertabber.
Traff OG spot-on med 1.092.
Er ikke fornøyd med motstrømskjøleren, og jeg er ikke den eneste. Jeg klarer å få ned vørteren til 25 grader på 30-40minutter med maks tweaking av trykk på vann og gjennomstrømming av vørter. Tror nok jeg vil gå for Bryggselv sin snart:
Det er en diskusjon på Norbrygg sitt forum rundt Brewster sin kjøler også:
http://forum.norbrygg.no/threads/brewster-motstromskjoler.23179/#post-236922
Dekantet starteren på 1,5 liter og pitchet ved 19 grader. Godt fornøyd!
Har ikke testet med Columbus og Crystal humle tidligere. Spennende. |
Skummer godt gitt. |
Pre-hotbreak. Lukter svart-svart kaffe. |
Ikke helt klar, men har ikke noe å si i denne. |
Vanskelig å beskrive for svart den egentlig er. Veldig mørk! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar