Mye humle...og her er ikke tørrhumlen med engang |
Nesten 350g med humle og over 225 IBUs sier vel det meste. At den også havner på 8% pluss, så blir dette en som det blir vanskelig og vente på at den skal bli klar. De fine derimot, er at dette skal konsumeres fersk! Hærlig!
7kg malt og 20l vann er fremdeles i overkant. |
Etter litt sjukdom i heimen, så var det deilig å starte en bryggedag kl.08.00 en søndags morgen, med nytraktet kaffi og alt klart. Medisin for sjelen å kunne stulle og stelle mens det er stille og en fantastisk duft bare brer seg rundt en.
Det nye oppsettet funker fremdeles glimrende. |
Bryggedagen gikk veldig bra denne gangen også. Nå begynner jeg virkelig å få kontroll på effektiviteten på brewsteren og dens ups and downs. Bommet med .001 på planlagt OG (1.081 i stedet for 1.080 som planlagt), så de kan jeg vel ikke klage på.
MYE humle ja. |
Pliny the Elder er jo en humlebombe (nesten 350 gram totalt) så det holder og jeg regnet med på forhånd at jeg kom til å slite med bazookafilteret under tapping. Den tetter seg hele tiden på humlerike brygg, og joda...jeg måtte stå og spa vekk humle med bryggeskjeen hele tiden under tapping. Jeg vurderer sterkt å kikke på en falskbunnsløsning i stedet her...
Det duftet i hvertfall særdeles godt under kok på dette brygget. Kobinasjonene av humletypene (Columbus, Centenial og Simcoe) har jeg aldri testet før, men jeg har virkelig trua. Jeg er en stor fan av Simcoe i IPA, så dette må bare bli bra!
Strek 15 grader ut av counterflow'en. |
Satser på første tørrhumling etter 7-9 dager, og andre 3-4 dager før slutt.
Orginalen |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar