Det er litt rolig med brygging om dagen, samt at det snart er ferie. Passer greit å planlegge nye brygg samt litt oppgradering av bryggeutstyr.
Først ut er resirkulerings pumpa som jeg har slitt litt med og som føles at skal ta kvelden hvert øyeblikk. Jeg har også slitt med at når jeg struper den jeg har med kran(for ikke å få stuck mash), så begynner den å slure og jamrer seg. Nei det er nok like greit å få gjort noe med dette først som sist.
Jeg har testet ut og sett på litt forskjellige pumper før jeg bestemte meg. Har sjekket Chugger som Bryggselv fører, men denne bråker veldig og bør ikke kjøres tørr. Er også foholdsvis dyr i innkjøp (2.190,-)
Chugger |
Beer Brew |
Jeg fikk låne en March pumpe av Anders Refsahl som han har bygget inn i en kasse. Veldig smart, men som Chuggeren så synes jeg at den bråker for mye. Ligger også i samme prisklasse som Chugger.
DIY av Anders Refsahl...sneisent. |
Jeg har også bare lyst til å legge til at Katla som driver Bryggmaker er en veldig trivelig og service-minded kar, både på Norbrygg forumet og i sin egen webshop. Hadde denne innen 36 timer i fra bestilling, og da var den forsinket i posten.
Større enn jeg trodde, men er fin og kompakt. |
Veldig enkel å demontere.. |
..og består av veldig få deler. |
Veldig enkelt å snu... |
...retningen på inn og ut av pumpen |
Så, neste gadget ut er et Brewometer..yay. Ikke helt ny greie lengre, men jeg har til slutt funnet ut at denne her vil kunne hjelpe meg endel under gjæringsprosessen, og i det hele tatt gi meg mer kontroll.
9,2*2,8cm..ikke veldig stor |
Brewometer er en liten tett "tube" som man legger oppi gjæringskaret samtidig som man har i gjæren. Den måler både gravity og temperatur og sender dataene (via bluetooth) til f.eks en telefor eller en pad. Måten den måler gravity er at gyroer måler hellingen på tuben. Høy SG - Mer horisontalt, lav SG - Mer vertikalt. Den sender målinger hvert 10nde sekund og dette kan lagres i regneark med grafer, speedometre og jeg vet ikke hva. Her er det masse muligheter i hvertfall.
Den største fordelen for min del er i hvertfall at man får temperaturmålinger direkte i vørteren samt at man kan følge med når den har nådd ønsket Final Gravity og skal tappes...uten å måtte ta av lokket på gjæringskaret.
Ulempen er at denne koster litt da. 120,-$ for meteret og 32$ i frakt...og så får vi se om Tollvesenet ønsker sitt i tillegg da. Har hørt om flere som har sluppet det i det siste, men kjenner jeg min flaks så er vel ikke jeg like heldig...
Den er fremdeles i posten på vei til Norge, men det må vel brygges så snart den ankommer...
Jeg driver også og ser på nye PID'er til styreskapet, men det blir det mer om i neste blogg post.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar