Men uansett, 10 dager etter planlagt ferdig utgjæring så var det på høy tid å få denne over på fat og flasker. Dette er en Stone Arrogant Bastard, som ikke lengre er i nærheten av et forsøk på å være en klone. Det er heller mine egne tilpasninger av et allerede knallgodt utgangspunkt som gjelder her.
Ikke helt klart fokus, men,men.. |
Jeg har vært litt bekymret for dette brygget under gjæring fordi det ikke var noe liv i gjærlåsen....ikke det at jeg ikke trodde det gjæret, for det både syntes og luktet akkurat som det skulle, men heller at det var lekkasje i gjæringkaret/lokket et sted som jeg ikke fant ut av. Trykket selvsagt ned lokket hard sikkert 100 ganger, men fant ikke ut av det.
Det spørs om jeg ikke bør se på å få byttet ut noen av gjæringskarene nå. De eldste er straks 3 års gamle, men jeg har også noen som er 1 år. Kan det være at jeg har satt et gammelt lokk på et nyere gjæringskar og at dette ikke passer 100%? Kan også være gummiproppen rundt gjærlåsen som ikke er helt tett lengre. Hmm...
Det var ikke noen klare tegn til infeksjon ved tapping, og det luktet og smakte godt, men jeg syntes jeg så et par antydninger til små gjennomsiktige flak før om stikk. Siden det smaken var helt ålreit, så ble det tappet uansett...men denne bør nok konsumeres raskt.
Blir nok greit dette. |
Synes denne er ekstra god i fra fat. |
Tilt Brewometeret viste 1.026 før batteriet tok kvelden i går, mot estimert 1.023 så er dette også helt greit innafor. Her er jeg mer bekymret for at Tilt'en sitt batteri ikke holder mer en 7 uker med effektiv gjæringstid. Kan fort bli dyrt å kjøpe batterier til denne hele tiden, men her kommer jeg tilbake med en fyldigere rapport snart.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar