Endelig bryggedag igjen |
Jeg fant denne på en eller annen amerikansk side og så har jeg modifisert den litt til egen gane.
Helt enkel liten oppskrift dette:
Etter beregningene så skal den havne på heftige 4.4% ABV, så målet her er på ingen måte alkoholen. Nei forhåpentligvis blir denne full av smak uten at man trenger å gå i dørken av den grunn.
Selve bryggedagen gikk veldig greit på skinner denne gangen. Sliter litt med priming av resirkuleringspumpa fremdeles dessverre så her må jeg se om jeg kan finne på noe lurere.
Jeg fikk veldig bra effektivitet på meskingen denne gangen. Kjørte et steg på 50 grader, så 69 grader og så utmesk. Preboil var på 1.047 mot estimert 1.040, og det sier seg selv at når OG skulle havne på 1.049, så var det bare å forberede seg på å måtte fulle på mer vann under kokingen....og joda, det måtte til det. Måtte ha i såpass med vann at jeg begynte å tenke på en split-batch løsning underveis. Men hva skulle jeg ha i gjæringskar nr.2? Siden jeg nettopp hadde tappet min beldigske quad og ikke hadde rukket å vaske den gjæren enda, så hvorfor ikke bare ta 5 liter med stout vørter og bruke noen dl med wlp530 gjærslurry i den?
Som sagt så gjort. 20 liter med WLP004 (Irish Ale) i den ene og 5 liter med WLP530 (Abbey Ale) i den andre. Har ingen anelse hvordan det blir med 530 i en Stout...men hvorfor ikke??
Overføring til kok. Luktet fantastisk |
Fin rullende kok.. |
..vha effektregulator |
Hvor forskjellige blir disse? |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar