Det er litt synd at bildene fra gjæringen ikke ble noe av for denne stod rett og slett og"freste" i blow off norges-glasset. Så mye at jeg måtte vaske glasset 3 ganger om dagen de først 4-5 dagene og vaske vaskeroms gulvet tilsvarende anntall ganger. Selv med 10mm blow off tube så vrengte lokket på gjæringskaret seg flere ganger. Der var det nok skikkelig fest ja.
Etter 17 dager på 20 grader så lot jeg eikechipsene trekke noen timer i 2dl Jameson (min favoritt go-to Whisky) og lot dette trekke i karet i 5 dager (fremdeles 20 grader).
5 dager før tapping |
Jeg var veldig redd for at det skulle bli alt for mye kryddersmak i denne, så jeg hadde bare oppi 2 av 3 poser med Dragon krydderet (estragon)...og det er jeg veldig glad for egentlig. Jo, det er fremdeles litt mye kryddersmak og alkoholen er litt for fremtredende, men dette ølet kan fort havne blant de 10 beste jeg har laget. Den skal lagres lenge (1 år+) så det blir spennende å smake hvordan den utvikler seg, men denne kan bli virkelig, virkelig bra. Tykk som motorolje, passe og ikke for mye sødme pluss forhåpentligvis litt krydder og alkohol som lurer i bakgrunnen.
Her har det vært fest.. |
Litt andre flasker enn først tenkt |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar