Jeg hadde gruledet(!) meg litt til denne. Først og fremst så er Doppel Bock utrolig godt,
men mest fordi jeg nå skulle bruke 7,5kg malt i Brewsteren. Har testet med 7,25kg og det
gikk ok, men ikke optimalt, så hvordan ville det da bli med 7,5kg?
Venter på at vannet skal varme opp |
For tøft for Brewsteren? |
Det første som slo meg når jeg fikk oppi malten var...uh-oh. Dette går ikke....
Her er det litt FOR tørt på toppen... |
Fikk ikke noen gode bilder av HVOR mye pumpa sleit, men det var IKKE bra.
Om gitteret i bunnen av insatsen la seg for tett oppe bazookafilteret i bunnen,
eller om malten rett og slett ble for tett er vanskelig å si...men sjekk neste bilde.
Selv løftet opp så renner det ikke ut.. |
Skyllingen gikk tregt, men det øl SKAL det bli!
Før kok. Ser bra ut |
...men å kalle dette for rullende kok er å ta i.. |
Min måte å tappe, med insats og BH pose. Funker som gull |
Resultatet ble OG 1.072 i stedet for 1.078 som det skulle vært. Ikke halvgæærnt i forhold
til trøblene jeg hadde.
Fasiten er i hvertfall på Brewsteren:
7kg malt - OK
7,25kg malt - njei..
7,5kg malt - Nei!!
På tide å kikke på Speidel 50, BB60 eller noe lignende. Brewsteren er ikke for imperial
type øl uten å bruke maltekstrakt og lignende og det har ikke jeg planer om...
Skal komme med oppdateringer med smak om en måneds tid. :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar