fredag 5. desember 2014

Tapping av batch #28 - Imperial Brown Ale

Det er egentlig ikke så mye å skrive om denne, bortsett i fra at jeg også denne gang ble litt skuffet over utgjæringen. 1.024 er ikke helt der jeg hadde tenkt (1.018).  Vurderer å prøve ut WLP001 mer i stedet for WLP007 på endel av høy-gravity ølene.


Selv om den ikke fikk det alkoholnivået jeg hadde håpet på (ble 7,3% i stedet for 8,2%), så smaker den allikevel veldig lovende. Bør nok lagres 3-6 måneder for å bli virkelig god.

Etter cold-crash

Klar og fin. Hærlig brunfarge.

Full keg, et par flasker og et glass for smaking.

WLP007:

Attenuation70-80%
FlocculationMedium to High
Optimum Ferment Temp.65-70°F (18-21°C)
Alcohol ToleranceMedium-High

WLP001:

Attenuation73-80%
FlocculationMedium
Optimum Ferment Temp.68-73°F (20-23°C)
Alcohol ToleranceHigh

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar