Dette er versjon 3 av denne Dobbelbokk'en og jeg har gjort noen endringer:
- Minket bitre appelsinskall i fra 40 gram til 35 gram
- Minket espresso kaffe i secondary i fra 130 til 100 gram
Det er mulig jeg skal prøve meg på søte appelsinskall i neste versjon, vi får se...
Jeg var litt spendt på denne bryggedagen siden de 2 første bryggene endte med stuck mash.
Hadde mistanke om et par ting det kunne være, så tenkte å teste 1 av de i hvert brygg...men det ble bingo på første forsøk det gitt. En vane/uvane jeg har hatt i fra Brewsteren, er at etter at jeg har helt i maltet så rører jeg godt igjennom maltet helt ned til bunnen...og gjerne eng gang til etter noen minutter. Dette for å være sikker på at er ikke er noen "dough balls" i mesken. Problemet er at åpningene til falskbunnen til Blichmann har så små åpninger at disse vil sannsynligvis tette seg når jeg gjorde dette de 2 foregående gangene. Nå, så rørte jeg kun i den øvre halvdelen av mesken en gang, og voila....ingen stuck mash...woohoo!!
Fiin mesk |
Strek 65 grader... |
..og PIDen sier 65,1 greder |
Ellers så gikk bryggingen rimelig på skinner. Det eneste jeg sliter litt med er at kok faktisk er litt FOR kraftig, og jeg har ikke nok kunnskap om PID til å finne en god balanse i innstillingene. Sitter og lurer på om jeg skal gå for en trinnløs effektregulator for å gjøre det enkelt. Jeg får sjekke litt rundt først.
Fasinerende...pluss fin og klar vørter |
Litt vel mye kok |
Traff OG spot on på 1.091 og fikk 21 liter i gjæringsbøtta som beregnet. Veldig fornøyd med bryggedagen. Er litt spent på selve gjæringen. Gjæren er gjenbrukt i fra #53, ben andre juleølen og dobbelbokk'en. Lagde en stor starter som var veldig aktiv (ikke ofte WLP833 får blow out i kolben), men jeg har ikke så veldig kontroll på hvor mange gjærceller jeg sitter igjen med. Håper og tror det er greit over det jeg trenger...
Tapping |
Så da skal den få gjære ut i 4 uker på 11 grader, før det skal flaskes og lagres frem til jul. Er litt merkelig at jeg er inne i en periode hvor jeg lager en masse øl som skal lagres lenge...jaja, blir nok bra dette.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar