onsdag 21. oktober 2015

Guttetur til Belgia med bryggeri besøk - del 1 av 2

Yes, endelig var tiden kommet. Det å kunne besøke Belgia og Brussels, og kunne smake på mange av de forskjellige øltypene som belgierne er eksperter på...i Belgia.

Og la det bare vært sagt først som sist. De har sinnssykt mye forskjellig øl her, og selv om alt ikke er like godt i min gane, så er det utrolig mye som er så utrolig digg, at mange ganger er det rett og slett vanskelig å velge. Det er nesten vanskelig å forstå at det ikke er stort mer enn 170 bryggerier i Belgia,(noe som velg egentlig er mindre enn i Norge), når utvalget er så stort...veldig stort...og veldig tilgjengelig. Ølutsalgene ligger omtrent på hvert gatehjørne og er oppe hver dag og omtrent hele dagen

En annen ting som selvsagt føles litt merkelig for en nordmann, er at det er ølutsalg på omtrent alle gatehjørner og de aller fleste av disse har kassevis av f.eks Westy 12 stående. Man skal dog være veldig obs på at prisene varierer veldig. Vår erfaring var at man bør finne seg et stort supermarked og kjøpe de man føler for der først, for prisene her var helt ned mot en 3djedel av prisene på øl utsalgene. Det er selvsagt endel man ikke finner på supermarkedene, så vi brukte litt tid på å sammenligne prisene på disse før vi kjøpte. Flere lå på 18 euro+ for en Westy 12, mens vårt valg ble å kjøpe på Beer Temple hvor disse kostet 12 Euro. I tillegg fikk vi 10% rabatt her fordi vi hadde hatt omvisning på Cantillion (mer om det i del 2 av bloggposten). Jeg kjøpte vel en 12 flasker i den butikken, som med rabatt havnet på ca.85 Euro. Kjøpte også noen øl litt senere, bl.a. på Brasserie De La Senne.

Her er hva jeg valgte:
Westvleteren 12
Westvleteren 8
Westvleteren 6
Green Flash West Coast IPA
St.Bernardus Christmas Ale
Brasserie d’Achouffe N’Ice Chouffe
Grimbergen Winter
Mort Subite Ode Gueuze Lambic
Mort Subite Gueuze Lambic
Brasserie De La Senne JAMBE-de-BOIS
Brasserie De La Senne X-MAS ZINNEBIR
Mye godt belgisk øl

Det er ikke noe spesielt billig å spise ute i Belgia, men de fleste stedene har ganske omfattende utvalg av øl. Vi var selvsagt innom Delerium Cafe som skryter på seg å 5000 forskjellige øl eller noe, men vi var ikke spesielt imponert. Masse folk, dårlig service, kunnskapsløse folk i barene og ganske så dyrt. Betalte vel 14 euro for noe som skulle være en Dobbelbokk, men som smakte som en tam og utvannet amber. Nei dra heller på mange av de mindre stedene som er mye mer intime og alikevel har kjempeutvalg.

Som denne lille puben rett ved Grand Place, Au Brasseur Tavern, hvor vi bestilte en "liten" planke med 15 forskjellige øl. Kjempeartig å smake på forskjellige belgiske øl. Kostet 45 euro men vel verdt det (vi var 4 stk som delte på denne).
En liten ølplanke

Hard Rock Cafe er kansje ikke det mest spennende i Brussels, men gode burgere og artige drinker...og jeg er alltid like fasinert av utsmykningen på disse Hard Rock stedene.

Hard Rock


Jeg kunne skrevet side opp og ned om Brussels, men mitt viktigste poeng er at får du mulighet, så er stedet absolutt verdt en ferietur. Er man i tillegg intressert i øl, og spesielt belgisk øl, så er stedet virkelig fantastisk.

Del 2 kommer snart, med litt om hva vi opplevde hos Cantilon og Brasserie De La Senne bryggeriene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar