Jeg har valgt å kjøpe full grain sett i fra Bryggeland som er spesielt lager for Brewsteren. Disse
oppskriftene er veldig greie selv for en nybegynner og de koster ikke skjorta (298,- hos Bryggeland)
Første batch ble derfor en Fueller's Famous ESB. Dette er en god engelsk bitter som kan brukes og nytes til det meste.
Mesking i gang med sirkulatoren oppi |
Utvasking ferdig, venter på at det skal renne av seg |
Koking på gang. Lukter himmelsk |
Humlen som blir igjen etter tapping |
Ferdig tappet over i gjæringsspann |
Det ble en bratt læringskurve dette, men dæggærn så morro.
Ble mye søl den første gangen. Glemte å skru igjen kraner, satte på lokk under
oppkok, så da kokte det over selvsagt. Sirkulatoren stod opp ned en stund før jeg merke
det..er vel typisk en bryggernoob dette?
Uansett så ble OG 1058 og målet var 1055, så det kan vel ikke ha vært så ille?
Fargen og lukten (som var helt fantastisk) virket ganske så "riktig". Tror dette kan bli bra jeg.
Men nå kommer det vanskelige....ventingen. Skal først få gjære i 2 uker før det tappes over på flasker.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar