tirsdag 19. november 2013

Batch #2 - Red Nose Julebrygg

Så..jeg klarte selvfølgelig ikke vente mer enn 1 uke før jeg satte en ny batch.
Ikke lett dette når man tenker brygging 25 timer i døgnet, heh.

Følte meg litt modigere og mer selvsikker denne gangen, så selv om jeg var 
alene hjemme med 2 små barn en søndag formiddag så ville vel ikke dette 
by på noen utfordringer? Hmm famous last words anyone?

Til batch #2  hadde jeg ganske strategisk valgt Red Nose Julebrygg i fra Bryggeland (329,-).
Myye malt
 2 uker gjæring og 2 uker på flaske...akkurar i tide til julemiddagen..håper jeg.
Meskingen gikk fint men kom alt for sent på at jeg manglet de 14 literene med 
78 graders vann til utvasking.. æsj. Mesken ble nok stående litt for lenge og renne
av seg og selve utvaskingen gikk nok for fort. Endte opp med en OG på 1072 som 
skulle vært på 1080.

Meskebøtta er nesten full

Av en eller annen grunn så virket det som kjelen slet med å komme opp til kokepunktet
også. Gikk opp og ned rundt 90-93 grader flere ganger..hmm, mystisk.

Nydelig skum


Resten gikk forsåvidt greit. Glemte å lukke noen kraner under  rengjøring..fremdeles litt noob, så
det får gå under kontoen til læring.

Batch #2 straks klar til gjæring
 Da er det bare å vente på at ploppingen skal starte :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar